Home Landen- en Stedeninformatie Reisblog Routes Reistips Contact Mijn account "; } else { echo "Inloggen "; } ?>

Namibië

  Reisadvies
  Consulaire informatie
  Praktische informatie

  Geschiedenis
  Geografische informatie
  Bevolking in Namibië
  Klimaat in Namibië
  Gezondheidszorg
  Infrastructuur

  Stedeninformatie
  Bezienswaardigheden
  Autohuur in Namibië
  Self-Drive informatie
  Tips en ervaringen

  Kaart van Namibië
  Fotoalbum

  Links


   


Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Namibië wordt voornamelijk geregeld door de overheid. Er zijn in alle grote plaatsen overheidsklinieken en ziekenhuizen. Hoewel de functionaliteit zeker niet slecht is, komen ze niet overeen met westerse klinieken en ziekenhuizen (hier spreken we over eigen ervaringen). In alle grote plaatsen zijn echter ook privéklinieken beschikbaar. Mocht er een behandeling of consult nodig zijn, dan is het het verstandigst om van tevoren de verzekering te vragen naar welke kliniek je het beste kunt gaan. De verzekering vertelt dan ook hoe je moet betalen. Is er echter geen tijd om de verzekering om advies te vragen, dan moet je de rekening contant betalen. Je kunt de rekening achteraf opsturen naar de verzekering. Afhankelijk van de verzekering krijg je dan het geld terug. Een consult bij een dokter met een simpel medicatievoorschrift kost ongeveer 30-50 euro (privé-arts).

De privéklinieken waar de meeste toeristen bij in de buurt komen zijn: Windhoek: Medi Clinic - Heliodoor St, Eros Park (061-222687)

HIV/AIDS
Wat veel mensen niet weten, is dat het HIV probleem in Namibië enorm is. Volgens cijfers van de overheid en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) is ruim 19% van de bevolking HIV geïnfecteerd. Schattingen laten echter zien dat dit eerder in de buurt van de 25% komt.
Hoewel HIV in de dagelijkse omgang met mensen een nagenoeg onschuldig virus is, moet u oppassen wanneer u met bloed of ander lichaamsvocht van de lokale bevolking in aanraking komt.

Vaccinatie advies
Elke reis is anders, daarom is het verstandig om voor vertrek langs bijvoorbeeld de GGD te gaan, daar worden de vaccinaties afgestemd op het soort reis (toerist, werk, studie, etc.), lengte van de reis (een paar weken tot maanden of misschien zelfs jaren) en wat je waar gaat doen. Voor Namibië geeft het LCR het volgende advies:

• Als men UIT een gele koorts gebied komt is een gele koorts vaccinatie verplicht.
• Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen.
• Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

Malaria
Noord Namibië - (winter):
In de maanden 7 t/m 10 komt malaria voor. Goede anti-muggen maatregelen in verband met malaria zijn extra belangrijk voor een deel van de reizigers.

Noord Namibië - (zomer):
In de maanden 11 t/m 6 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.

Namibië - grensgebied met Angola:
In de maanden 1 t/m 12 komt malaria voor. Voor de bescherming tegen malaria worden antimalariamiddelen aanbevolen.

   


Tip
Omdat er in Namibië (met name in de zomer) muggen voorkomen die soms ziektes met zich mee kunnen dragen (bijvoorbeeld malaria), is het verstandig om een muskietennet en DEET te gebruiken.

DEET
DEET is het enige insectenwerende middel waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het ook echt werkt op onder andere muggen en teken.

DEET is beschikbaar in verschillende percentages. Hoe meer procent er aangegeven is, hoe langer de bescherming duurt. Bij een percentage van 50% moet gerekend worden op een bescherming van ongeveer 8 uur (afhankelijk van de omstandigheden).

DEET wordt uitgebracht in verschillende vormen zodat het door iedereen makkelijk gebruikt kan worden. Wel moet er op gepast worden dat kleine kinderen DEET niet in hun ogen of mond krijgen.
Ook moeten zwangere vrouwen oppassen met het gebruik van DEET, het beste is om DEET zo minimaal mogelijk te gebruiken tijdens een zwangerschap.

Muskietennet
Muskietennetten zijn ideaal als er 's nachts veel muggen zijn.
Er zijn verschillende soorten muskietennetten: geïmpreg-neerde en niet geïmpregneer-de muskietennetten.Uit eigen ervaring weten we dat een net wat niet geïmpregneerd is toch nog heel wat muggensteken kan opleveren. Dus waar er veel kans is om gestoken te worden door muggen die ziektes met zich meedragen, dient een geïmpregneerd muskietennet zeker de voorkeur te hebben.

   


   
Op 2theworld.nl
Landen- en stedeninformatie
Reisverslagen
Routes
Reistips

Over 2theworld.nl
Wie is 2theworld.nl?
Algemene voorwaarden
Contact
RSS

   
© 2theworld.nl